2016-01-23

Publiceringsdatum: 2016-jan-25 21:35:24

Hej och god fortsättning på det nya året, önskar vi på Kaj Johanssons Åkeri AB.

Vi har nu passerat en kall period, och jag hoppas att ni har klarat er ifrån vatten och värmeproblem.

Vi hade tyvärr lite otur med elmatningen till vår etablering när det var som kallast så allt frös ihop med skador som följd, men nu är vi igång igen!

Tjälen drog iväg också under helgerna så allt går betydligt långsammare nu, men vi lägger om produktionen lite för att kunna fortsätta på ett vettigt sätt.

Som ni säkert sett så har vi påbörjat breddningen av själva grunden för vägen, eller terrassen som det heter.

I och med detta så får man en liten föraning om hur bred den nya vägen blir, vilket ju är riktigt roligt.

Terrasseringsarbetet kommer att påbörjas på flera ställen samtidigt efter hela sträckan, och det beror på att efter vissa sträckor fattas det massor, som vi tar från de sträckor som har ett överskott.

Lite som Robin Hood, ”ta från de rika och ge till de fattiga”.

Det innebär då att vi kommer att förflytta massor mellan de olika etapperna med både lastbil och dumper, och antalet maskiner ökas också på för just detta.

Genom ”byarna” efter vägen så ligger vi lite lågt under tjälperioden, beroende på att där finns rätt många ledningar som vi vill ska tina fram först.

Förutom trumbyte så kommer vi inte att göra några åtgärder i den befintliga vägkroppen då tjälen idag ligger på ca en meters djup, men när vi breddar terrassen så kommer vi att rensa den befintliga vägslänten på vegetation, och det innebär att ni som trafikerar vägen måste vara extra uppmärksam på var vägkanten är, just för att det kanske inte längre finns kvar ris eller gräs som markerar vart vägslänten börjar.

Vi har fått frågor om de gamla betongtrummorna som vi plockar upp, och som jag skrev tidigare så skänker vi bort dessa om någon behöver.

Dock vill vi inte att någon själv börjar plocka ur det högar vi lagt upp pga. risken att någon av misstag gör illa sig, utan hör i så fall av er så får ni hjälp att ta fram rören och kanske också lasta också om det behövs .

Ersättningen för denna hantering är ytterst blygsam, och det brukar i de flesta fall räcka med en påse bullar, eller en låda kakor till hjullastarföraren J.

Ha det bra och vi syns efter vägen!

Med vänlig hälsning / BIN

Bengt Ivan Norberg

Platschef Mark och Anläggning

Besökasdress: Förrådsvägen 31, Umeå